Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi meslek dersleri öğretmenleri tarafından hazırlanan “Bir Hobim Olsun” projesinin tanıtım programı düzenlendi

Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek dersleri öğretmenleri tarafından hazırlanan bir hobim olsun projesinin tanıtımı yapıldı.

Meslek dersleri öğretmenleri tarafından başlatılan projede her öğrenciye bir hobi edinmek planlanıyor.

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen programa, Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, Necip Güngör Kısaparmak Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atakan Kalkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

Halkla ilişkiler ve organizasyon Öğretmeni Nilgün Tabar, projenin amacının öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyledi. Tabar, “Yaşamış olduğumuz pandemi arkasından gelen deprem felaketiyle birlikte öğrencilerimizin dijital bağımlılığının arttığını, ekran sürelerinin uzadığını, sosyal medyanın da etkisiyle birlikte bir takım zararlı alışkanlıklar edindiğini maalesef üzülerek görmüş olduk. Bunun için ne yapabiliriz dediğimiz de öğrencilerimizin hem ailelerden uzaklaşmalarını hem de toplumdan uzaklaşmaları ile ilgili ne yapabiliriz, bu iletişi nasıl tekrar sağlayabiliriz dediğimiz de öğrencilerimizin boş zamanını değerlendirmeyi düşündük. Bir Hobim Olsun yani onlara bir hobi edindirmek istedik. Boş zamanlarını sevdikleri bir uğraşla doldurabilirlerse belki zararlı alışkanlıklardan da uzaklaşacaklarını düşündük” dedi.

 

 

Halkla ilişkiler ve organizasyon öğrencisi Zeynep Güzel ise boş vakitlerini hobi edinerek değerlendirdiğini söyledi.

 

 

Necip Güngör kısaparmak Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atakan Kalkan, öğrencilerin elektronik cihazların etkisi altında kaldıklarını ifade etti. Kalkan, “Maalesef öğrencilerimizin telefon, tablet gibi ileitşim araçlarını kullanmakla beraber bunun etkisi altına girdiler. Bu öğrencilerin hem asosyal olmalarını hem de toplumsal ilişkilerde negatif olmalarına neden oldu. İşte bizim öğretmenimizin yapmış olduğu projeyle birlikte sizde biliyorsunuz ki yapılan projelerin belirli amaçları vardır bizim bu projeyle amaçlarımız öğrencilerimizin dijital ortamdan olmaktan biraz kurtulmasını sağlamak toplumsal olaylara bakış açılarını, toplumla iç içe olmalarını sağlamak, yeteneklerini geliştirebilmek ayrıca yeteneklerini keşfettikten sonra hobi olarak yaptıkları projeleri ilerde kendilerine para kazandırabilecekleri veya meslek seçimi olarak yapabilmelerini sağlayabilmektir” ifadelerini kullandı. 

 

 

Halk eğitim merkezinin faaliyetlerinden bahseden Halk Eğitim merkezi müdürü Kenan Tabar, projenin gerçekleşmesi konusunda desteklerinin devam edeceğini söyledi. Tabar, “Yaygın eğitim bireysel, toplumsal veya istihdam ile ilgili yaklaşımla bireylerin bilgi, beceri yetkinliklerini amaçlayan örgün eğitimin yanında veya dışında yürütülen bütün faaliyetleri ifade eder. Halk Eğitim Merkezleri sadece yetişkinlere eğitim veren kurumlar değil bizler sizler gibi örgün eğitimde okuyan öğrencilerimizin eğitimlerini desteklemek amacıyla faaliyetler yürütüyoruz. Bazen aile eğitimleri bazen sanatsal, sportif, kültürel eğitimler veriyoruz zamanında Prof. Dr. Süheyl Ünver herkesin bir mesleği olmalı bir de meşgalesi demişti, o meşgale de bütün kültürümüzdür. Bizde faaliyetlerimizi yürütürken gerek sanatsal gereken kültürümüzü tanıtıcı etkinlikler düzenliyoruz biz sizlere de bu etkinlikte Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak destek vereceğiz” dedi.

 

 

Elazığ İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen, genelinde öğrencilerin sosyal medya ve elektronik cihazlara olan ilgisinin artığını ifade etti. Özgen, “Dünya ülkelerine baktığımızda özellikle istatistikler noktasında değerlendirme yaptığımız kitap okuma oranında ülkemizde çok az olmuş olduğu ve dünya ülkeleri genelinde kıyas yapıldığında Japonya’da bir öğrencinin veya bir vatandaşın yılda 25 kitap okuduğunu, Fransa’da yılda 7 kitap okuduğunu ve Türkiye’de ise 6 kişinin 1 kitap okuduğu bir süreç içerisine girdik. Televizyon izleme oranlarına bakıldığında 2021 yılında yapılan istatistiklerde dünya genelinde 2 saat 54 dakika olmasına rağmen ülkemizde günde 4 saat 33 dakika gibi çok uzun bir süre televizyonlarda zaman geçiyoruz maalesef böyle bir süreç var. İnternet üzerine baktığımızda özellikle sosyal medya dünya genelinde 6 saat 54 dakika olmasına rağmen yine ülkemizde 7 saat 57 dakika gibi çok uzun bir süre geçirmek suretiyle de maalesef dünyanın en önde gelen ülkelerden biriyiz” dedi.