Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek ve uzmanlık alanlarına katkı sağlamak amacıyla açılan Öğretmen Akademisi kapsamında Prof. Dr. Tarık Özcan tarafından edebiyatın etkileyici gücü konulu eğitim verildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek ve uzmanlık alanlarına katkı sağlamak amacıyla açılan öğretmen akademisinin Elâzığ’daki eğitimleri sürüyor. Bu kapsamda öğretmenlere yönelik uzun yıllar Fırat Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatı Anabilim dalında görev yapan Prof. Dr. Tarık Özcan tarafından Edebiyatın Etkileyici Gücü konulu eğitim verildi.

 

 

Güzel sanatlar içerisinde zamana hükmedebilen iki şeyin müzik ve edebiyat olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tarık Özcan, geri kalan birçok şeyin zamanın boyunduruğu altında yok olmaya mahkum olduğunu kaydetti.

Özcan: “basit örnekler veriyorum 13. Yüzyılda bir Yunus Emre çıkmış bugün dünyada biliniyor bin yol geçmiş aradan. Nerede o tanrı adına gökyüzüne uzanan kuleler saraylar şatafat için yapılan saraylar. Büyük şehirler nerede hepsi yok olmuş yerinde yeller esiyor. Neden bakın malzemesi taş toprak mimari zamana hükmedemiyor. Zaman rolünü oynayarak yok ediyor. 2 şey kalıyor musiki ve edebiyat. Bunların malzemesi sestir. Birisi notada kendisini ifade eder diğeri alfadebe. Zamana hükmediyorlar. Onun için bugün bir Yunus Emre, Mevlana var.” Dedi.