Elazığ’da fidan dikim sezonu başladı. Fidan üreticisi Galip Kayaoğlu, vatandaşların fidan seçiminde ve fidan dikiminde dikkat etmesi gereken noktalar ile ilgili bilgiler verdi.
Bağ ve bahçe bakımlarının bitmesinin ardından, vatandaşlar fidan yetiştiricilerinden aldıkları bitki ve meyve fidanlarını toprakla buluşturmaya başladı. Özellikle kış bahçeleri için seçilecek fidanların doğru şekilde belirlenmesi, hem estetik hem de uzun vadeli bakım açısından büyük önem taşıyor.
Fidan üreticisi Galip Kayaoğlu, ellerinde birçok farklı türde meyve fidanı bulunduğunu ifade ederek, bu sezon vatandaşların hünnap, hurma ve ıhlamur fidanlarına rağbet gösterdiğini kaydetti.
Fidanların budanmadan satın alınmaması gerektiğini belirten Kayaoğlu, vatandaşların mağdur olmaması adına alacakları fidanların sertifikalarını mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini dile getirdi.
Elazığ’da son yıllarda çok sayıda vatandaşın kış bahçesi oluşturduğunu belirten Galip Kayaoğlu, kış bahçelerinin koşullarına özel bitkiler seçilmesi noktasında danışmanlık hizmeti de verdiklerini kaydetti.
İlter Kaymaz da fidan dikim sezonunun başlaması ile fidanlıklara geldiklerini söyleyerek, fidan seçiminde dikkat ettikleri hususlara ilişkin bilgiler verdi.