Glokom, halk arasında bilinen adıyla göz tansiyonu hastalığı… Körlükle sonuçlanan hastalıklar içinde 2. sırada gelen hastalığa dikkat çekmek amacıyla 12 Mart dünya glokom günü ve 8-14 Mart dünya glokom haftası olarak kutlanıyor.

Glokom hastalığına dikkat çekmek için her yıl 12 Mart Dünya Glokom Günü ve 8-14 Mart tarihleri arasında da Dünya Glokom Haftası kutlanıyor.

Glokom ya da halk arasında bilinen adıyla “göz tansiyonu hastalığı” günümüzde önemli bir sağlık sorunu.  

JABRAYILOV: “GLOKOM, KÖRLÜKLE SONUÇLANAN HASTALIKLARDA 2. SIRADA”

Glokom hastalığının sinsi bir hastalık olduğunu ifade eden Op. Dr. Faiq Jabrayılov, hastalığın körlükle sonuçlanan hastalıklar içinde 2. Sırada geldiğini söyledi. 

Op. Dr. Faiq Jabrayılov: “Glokom hastalığı sinsi gizli bir şekilde görmeyi azaltan çok önemli bir göz hastalığıdır. Dünyada 80 milyon Türkiye'de ise 500 bin kişi de Glokom hastalığına rastlanmaktadır ve körlükle sonuçlanan hastalıklar içerisinde ikinci sırada gelmektedir.” Dedi.

 

 

JABRAYILOV: “40 YAŞINDAN SONRA YILLIK MUAYENE OLUNMASI GEREKİYOR”

Faiq Jabrayılov, 40 yaşından sonra herkesin yıllık olarak muayene olmasını gerektiğine dikkat çekerken hastalığın tedavi yöntemleri ile ilgili de bilgi verdi. 

Op. Dr. Faiq Jabrayılov: “Artık Görme ileri düzeyde azaldığı zaman ve geri dönüşümü olmadığı bir aşamada haslar bunu fark ederler bunu 40 yaşından sonra herkese yıllık muayene olmasını öneriyoruz. Genelde göz damlaları ile tedavi ediyoruz gözü, lakin ileri aşamalarda Cerrahi ameliyatlarda gerekebilir. Lazer tedavisi ile gözde üretilen sıvının üretildiği dokuları lazerle kurutabiliyoruz veya Cerrahi ameliyat ile yeni kanallar yeni yollar oluşturarak sıvının taşınmasına yardımcı oluyoruz.” İfadelerini kullandı.