Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Beraat Şahin, 13 Haziran Cumartesi günü yapılacak LGS merkezi sınavına il genelinde 7 bin 729 öğrencinin katılacağını belirterek, sınav saati, kimlik işlemleri ve okul çevrelerinde sessizliğin sağlanması konusunda açıklamalarda bulundu
LGS öncesi bir açıklama yapan Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Beraat Şahin, sınavın sorunsuz geçmesi için tüm güvenlik ve organizasyon tedbirlerinin alındığını vurgulayarak, hem adaylara başarılar diledi hem de vatandaşları gürültü konusunda hassas olmaya davet etti.
Açıklamasında Şahin: "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav, 13 Haziran 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecektir. İlimiz merkezi ve ilçelerinden toplam 7.729 öğrencimiz bu önemli sınava katılım sağlayacaktır.
Saat 09.30’da başlayacak birinci (sözel) oturumda adaylara 50 soru yöneltilerek 75 dakika süre verilecek, saat 11.30’da başlayacak ikinci (sayısal) oturumda ise 40 soru için 80 dakika süre tanınacaktır.
Adaylar sınava; onaylı ve fotoğraflı sınav giriş belgesi ile birlikte geçerlilik süresi devam eden T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, pasaport veya nüfus müdürlüklerince verilen barkodlu/karekodlu geçici kimlik belgelerinden biri ile girebilecektir. Geçerli kimlik belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Kimlik belgesini kaybeden veya yanında bulundurmayan adaylar için Nüfus Müdürlükleri sınav günü 07.30–12.30 saatleri arasında açık olacaktır.
Kimlik kontrolü ve yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için adayların en geç saat 08.30’da sınava girecekleri merkezlerde hazır bulunmaları gerekmektedir.
Kıymetli Vatandaşlarımız,
13 Haziran 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan bu sınav, öğrencilerimizin eğitim hayatlarında önemli bir dönüm noktasıdır. Uzun ve özverili bir hazırlık sürecinin ardından çocuklarımız emeklerinin karşılığını almak üzere bu sınava gireceklerdir. Bu sınavın telafisi bulunmamaktadır. Bu nedenle sınav sürecinin huzur ve güven içerisinde geçmesi büyük önem arz etmektedir.
Bu kapsamda kıymetli vatandaşlarımızdan özellikle sınav saatlerinde; okul çevrelerinde gürültü yapılmaması, araç kornası çalınmaması, inşaat faaliyetlerine ara verilmesi, yüksek ses oluşturabilecek her türlü davranıştan kaçınılması hususunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Öğrencilerimizin motivasyonunu olumsuz etkileyecek en küçük bir gürültü dahi sınav performanslarını etkileyebilmektedir.
Sevgili öğrencilerimiz;
Bugüne kadar büyük bir azim ve kararlılıkla çalıştınız. Artık kendinize güvenme ve emeğinizin karşılığını alma zamanıdır. Sınav esnasında sakin olun, heyecanınızı kontrol altına alın ve sorulara odaklanın. Unutmayın ki bu sınav sizin değerinizi belirleyen tek ölçüt değildir; sadece eğitim yolculuğunuzda önemli bir adımdır.
Sınavda görev alacak tüm öğretmenlerimize ve personelimize teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.
Değerli velilerimiz;
Sınav sürecine ilişkin tüm güvenlik ve organizasyon tedbirleri müdürlüğümüzce alınmıştır. Sınav günü görevlilerimiz çocuklarımızın en uygun ortamda sınava girmeleri için gerekli rehberliği sağlayacaktır. Sınav güvenliği gereği okul bahçelerine veliler alınmayacaktır. Bu konuda göstereceğiniz anlayış ve iş birliği büyük önem taşımaktadır.
Ayrıca, sınav başvurusu esnasında talepte bulunan öğrencilerimiz için Bakanlığımızın koordinasyonunda hazırlanan beslenme paketleri sınav öncesinde adayların sıralarına bırakılacaktır. Bu uygulama ile öğrencilerimizin sınav sürecini daha rahat ve sağlıklı geçirmeleri amaçlanmaktadır.
Bu vesileyle ilimizde sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, emeklerinin karşılığını alacakları bir sınav süreci temenni ediyorum. Aynı şekilde sınavda görev alacak tüm meslektaşlarıma ve sınav görevlilerine görevlerinde başarılar diliyor başarılı ve sağlıklı bir sınav süreci diliyorum." İfadelerine yer verdi.




