2024 yılından beri Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürü olarak görev yapan Elazığlı Teymen Şimşek yapılan son atamayla birlikte Şanlıurfa İl Müdürlüğü görevine getirildi.
Şanlıurfa İl Afet ve Acil Durum Müdürü olarak atanan "Teymen Şimşek, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bünyesinde uzun yıllara dayanan kamu hizmeti tecrübesine sahiptir. Şimşek afet farkındalığı, risk azaltma, kurumlar arası koordinasyon ve afet yönetimi alanlarında çeşitli görevler üstlendi. Görev yaptığı dönemlerde eğitim faaliyetlerinin planlanması, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında koordinasyon çalışmaları ile afetlere hazırlık süreçlerinde aktif rol aldı.
2024 yılında Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürü olarak atanan Şimşek, il genelinde afet risklerinin azaltılmasına yönelik çalışmaların yanı sıra eğitim, tatbikat, gönüllülük faaliyetleri ve acil durum planlamalarını koordine etmektedir. Özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler başta olmak üzere çeşitli afetlerde sahada görev alarak müdahale ve iyileştirme süreçlerinde aktif sorumluluk üstlenmiş, afet yönetimi konusundaki saha tecrübelerini farklı platformlarda paylaşmıştır.




