Keban ilçesine bağlı Ulupınar Birvan Köyü yüzyıllardır süregelen bir geleneği yaşatıyor. Birvan Pir-İ Davut’u Anma Etkinliği bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Pir-İ Davut’un mirasını ve öğretilerini yaşatmak için bir araya gelen köy sakinleri kurban keserek dualar etti.

Elazığ’ın tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip Birvan köyü her yıl geleneksel olarak düzenlenen Pir-i Davut etkinliği ile bu yıl da birvan ve çevre köy halkını bir araya getirdi.

Yüzyıllardır süregelen Pir-i Davut etkinliğinde kurbanlar kesildi. Yapılan yemekler misafirlere dağıtıldı.  Yazar ve akademisyenlerin katılımıyla Pir-i Davut’un öğretileri hakkında sohbetler gerçekleştirildi.

Yazar Midran Yokuş, Birvan Köyü’nün her türlü inanca ve ırka sahip insanın buluşma noktası olduğunu söyledi köyün tarihine değindi.

Köy sakinlerinden Şerif Ercan, çocukluğundan beri her yıl etkinliğe kurbanlarıyla geldiklerini dile getirdi.

Akademisyen Mehmet Ercan, inanışa göre kurbanların aslında suya kurban edildiğini söyledi. 

Keban Derneği Başkanı Ayhan Şimşek, etkinlikle sosyal bağların güçlendiğini ifade etti.

Köy Muhtarı Nazım Sezer etkinlikte köyün sorunlarını anlattı ve çözüme ulaştırılmasını istedi.