AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek, Elazığ’da gerçekleştirilecek Bölgesel Turizm Çalıştayı ve Harput’un UNESCO kalıcı miras listesi süreci başta olmak üzere şehrin turizm potansiyelini güçlendirecek projeleri değerlendirdi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Ankara'da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'yı ziyaret ederek Elazığ'ın turizm potansiyeli ve tanıtımına yönelik önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

İlk olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya gelen Milletvekili Nazırlı, Elazığ'ın turizm alanındaki mevcut durumu ve geleceğine ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Görüşmede, kentte düzenlenmesi planlanan Bölgesel Turizm Çalıştayı'nın hazırlık süreci, Harput'un UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne alınmasına yönelik çalışmalar, Harput Kalesi'nde devam eden arkeolojik kazılar ve şehrin turizm vizyonunu güçlendirecek projeler ele alındı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Nazırlı, Bakan Ersoy ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, Elazığ'ın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılması adına yürütülen çalışmaların kapsamlı şekilde değerlendirildiğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Elazığ'a gösterdiği ilgi ve destekten memnuniyet duyduklarını dile getiren Nazırlı, "Şehrimizi hak ettiği noktaya taşımak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ziyaretinin ardından TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ile de bir araya geldi.

Görüşmede, Elazığ'ın ulusal ve uluslararası platformlarda daha etkin şekilde tanıtılması amacıyla gerçekleştirilebilecek çalışmalar ve iş birliği imkanları değerlendirildi.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Milletvekili Nazırlı, "TRT Genel Müdürü Sayın Mehmet Zahid Sobacı'yı ziyaret ederek şehrimizin tanıtımı için atacağımız adımları istişare ettik. Samimi ev sahipliği ve şehrimize gösterdiği yakın ilgi için değerli Genel Müdürümüze şükranlarımı sunuyorum." dedi.